چه بخوریم و چه مقدار که سالم باشد؟ (بخش چهارم)

چه بخوریم و چه مقدار که سالم باشد؟
کلسیم و ویتامین در متابولیسم بدن ارتباط بسیار نزدیکی با هم دارند. در گیاهخواران و وگانهایی که لبنیات میخورند کلسیم از همین راه به بدن میرسد، اما برای آنها که هیچ فرآورده حیوانی مصرف نمیکنند این توصیهها را پیشنهاد میکنیم: برای تأمین ویتامین د و کلسیم:
کنجد و ارده
بنشن (عدس، انواع لوبیا، نخود و نخود فرنگی و باقلا). بنشن را قبل از پخت خیس کنید و آن را خوب بشویید.
خشکبار
برای تامین آهن:
سبزیجاتی با برگهای سبز تیره مثل شاهی، بروکلی
خشکبار
مغزدانهها (بادام، پسته، فندق). در این باره اینجا بیشتر بخوانید.
نان غنی شده با آهن
برای گرفتن ویتامین د: قرار گرفتن مستقیم در معرض نور آفتاب را در نظر داشته باشید. در این باره اینجا بیشتر بخوانید.
برای کلسیم، آهن، ویتامین د و بخصوص ویتامین ب ۱۲ میتوانید با مشورت با پزشک از مکمل استفاده کنید.
آیا مصرف گوشت قرمز برای بدن ضروریست؟ چه مقدار درهفته باید مصرف کنیم؟ آیا پرهیز کامل از گوشت در درازمدت زیانبار است؟ آیا می توان بدون گوشت تغذیه کامل و سالم داشت؟
گوشت قرمز یکی از منابع پروتئین و آهن است. تحقیقات نشان داده که رژیم غذایی مدیترانهای یکی از سالمترین رژیمهای غذایی است و در این رژیم، مصرف گوشت قرمز کم است و بیشتر در آخر هفته یا مناسبتها خورده میشود. تردیدی نیست که تغذیهای که گوشت و بخصوص گوشت قرمز زیاد داشته باشد تغذیه متعادلی نیست.
هر چند نمیتوان با قطعیت دفعات خوردن گوشت در هفته را مشخص کرد، اما میتوان گفت گیاهخواران و گیاهخواران مطلق از نخوردن گوشت قرمز منع نشدهاند و فقط ملاحظاتی به آنها توصیه شده است.
اگر دائم گوشت قرمز مصرف میکنید بهتر است که بیشتر از روزی هفتاد گرم نباشد (هفتهای نیم کیلو). اگر این مقدار ناچیز به نظر میرسد یک راه آن است که مصرف آن را به یکی دو روز در هفته تقلیل دهید. کباب کردن گوشت کم چربی (بنحوی که چربی گوشت از زیر آن خارج شود) بهترین روش است، مثل کباب چنجه یا برگ اما نه مثل کباب کوبیده که چربی زیاد دارد.
این مطلب برای پاسخ به سوالهای شماری از مخاطبان ما که از طریق صفحه صفحه پرسش و پاسخ فرستادهاند، تهیه شده است.
گرد آوری :دکتر پیوندی